Activiteiten en ontmoeten

Op zoek naar leuke, creatieve, sportieve of leerzame activiteiten? Wilt u graag iets doen of gewoon anderen ontmoeten en samen praten?

In wijkcentra, sociëteiten, bij verzorgingshuizen, in de bibliotheek; er is altijd wel een locatie bij u in de buurt waar u terecht kunt om samen met anderen iets te doen.

Even samen een hapje eten, een spelletje spelen, een wandeling maken, een gesprek voeren of een cursus volgen; ook voor u is er iets te doen. 

Drie centrale plekken: Wijkhuyzen
Wijkracht heeft in Hengelo drie centrale plekken ingericht waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen ondernemen en waar ze informatie, advies en ondersteuning kunnen krijgen. De drie Wijkhuyzen.

Dit zijn: Wijkhuys Hasselo, Wijkhuys Nijverheid en Wijkhuys Hasselo.

Met een duidelijke plek in ieder stadsdeel is het voor inwoners overzichtelijk waar zij terechtkunnen voor activiteiten en ondersteuning. Iedereen kan dankzij dit aanbod mee blijven doen in de samenleving. Ieder op een eigen manier. Het aanbod en de ondersteuning zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Er is geen verwijzing nodig. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie en de programma's voor deze Wijkhuyzen is te hier te vinden.
 

Najaarsprogramma activiteiten
Verdeeld over de stadsdelen zijn er ook verschillende activiteiten tijdens het najaarsprogramma. Er is vast ook iets bij u in de buurt. Bekijk hier het najaarsprogramma met activiteiten in de verschillende stadsdelen. 

Meer weten over wat er waar te doen is? Of wilt u liever eerst meer informatie over wat het beste past bij uw wensen? Neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Verhalen en meer
Samen luisteren naar een mooi verhaal en daarover van gedachten wisselen met elkaar. Dat kan in Hengelo. Doet u mee? Lees er hier meer over. In 2022 staan er drie bijeenkomsten gepland. 

Kleinere groep
Liever niet in een (grote) groep iets ondernemen? Het is ook mogelijk om met een iemand af te spreken. Gewoon om te praten of om een wandeling te maken. Wij vertellen graag wat er mogelijk is en helpen graag bij het zoeken naar een activiteit die past. Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers is het voor ons mogelijk om verschillende activiteiten te organiseren. In groepen of 1 op 1. 

Het hele jaar door zijn er op verschillende plekken in Hengelo activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden in kleine en grotere groepen.

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...