Ervaringsdeskundige

Moira Aloserij-Idema is ervaringsdeskundig medewerkster bij Ixta Noa Enschede. Ze is ook verbonden aan de wijkteams van Wijkracht. Als ervaringsdeskundige ondersteunt ze inwoners met een psychische kwetsbaarheid in hun herstel. Daarnaast ondersteunt Moira (zorg en welzijn )professionals en beleidsmakers met hun vraagstukken. Als ervaringsdeskundige kijkt Moira door de bril van de inwoners naar de vraagstukken.

Moira biedt een luisterend oor, ondersteunt inwoners vanuit haar eigen ervaringen en deskundigheid en ze kan doorverwijzen waar nodig. De wijkfunctionaris signaleert verward gedrag en biedt hierbij ook ondersteuning aan inwoners, professionals en vrijwilligers. Vanuit de ervaringsdeskundigheid biedt Moira deze ondersteuning. Door goed samen te werken bij het signaleren van verward gedrag kunnen we snel de ondersteuning bieden die nodig is. Iedere dinsdag is Moira bij Bij Mozart aanwezig (Mozartlaan in Hengelo). Tussen 10.00 en 12.00 uur kan iedereen hier binnenlopen voor activiteiten, een praatje, een vraag of ondersteuning. 

De wijkfunctionaris werkt nauw samen met de wijkteams van Wijkracht. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de ondersteuning aan inwoners snel en krachtig geboden wordt. Met elkaar én voor elkaar; dat is de kracht van Wijkracht. 

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...