Buurtbemiddeling

In Nederland leven we met veel mensen dicht bij elkaar. We zien en horen elkaar regelmatig. Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote problemen. Kom je er met de buren niet meer uit, dan kan een onafhankelijke buurtbemiddelaar je helpen. Buurtbemiddeling maakt de problemen tussen buren bespreekbaar en helpt bij het bedenken van duurzame oplossingen.

De werkwijze
Getrainde, vrijwillige buurtbemiddelaars luisteren naar de verhalen van beide partijen. Ze proberen de partijen met elkaar in gesprek te brengen en hen zelf met een oplossing te laten komen. Een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar en werkbaar is. De buurtbemiddelaars geven geen oordeel en zijn neutraal.

Elke inwoner van Hengelo kan gratis gebruik maken van buurtbemiddeling.

Je kunt contact opnemen op telefoonnummer 088 945 57 90 of via email buurtbemiddeling@wijkracht.nl.


Buurtbemiddeling leidt in veel gevallen tot een oplossing bij burenconflicten. Er zijn echter ook situaties waarbij buurtbemiddeling niet of nóg niet kan worden ingezet. Dit kan meerdere redenen hebben. Je durft bijvoorbeeld niet in gesprek met de buren of de emoties zijn te hoog opgelopen.

Wil je graag eerst zelf met je buren in gesprek, maar weet je niet precies hoe je dit het beste kunt doen? Wij ondersteunen graag. Onze coaches adviseren je bij de aanpak. Neem contact met ons op voor meer informatie (088 945 57 90 of via email buurtbemiddeling@wijkracht.nl).

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig is. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...