Ontmoeten

Samen is soms leuker dan alleen. Wijkracht biedt op verschillende locaties en momenten bijeenkomst voor groepen mensen. Soms gaat het om eenmalige themabijeenkomsten, maar vaak gaat het om terugkerende wekelijkse ontmoetingsmomenten. Momenten waar mensen met eenzelfde interesse, vraag of zorgen elkaar ontmoeten, informatie en ondersteuning kunnen krijgen.

In Hengelo kennen we verschillende ontmoetingsmomenten:

 • Drie centrale plekken (huiskamers)
  Wijkracht richt in Hengelo drie centrale plekken in waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen ondernemen en waar ze informatie, advies en ondersteuning kunnen krijgen. Met een duidelijke plek in ieder stadsdeel is het voor inwoners overzichtelijk waar zij terechtkunnen voor activiteiten en ondersteuning. Iedereen kan dankzij dit aanbod mee blijven doen in de samenleving. Ieder op een eigen manier. Het aanbod en de ondersteuning zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Er is geen verwijzing nodig. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine financiële bijdrage gevraagd. Van inloopmomenten en zitdans tot samen lunchen en creatief bezig zijn; het kan allemaal. 

  De eerste centrale plek die ingericht is en waar het programma van bekend is, is het Kulturhus Hasselo. Bekijk hier het programma en kom gezellig meedoen!

 • Avem; ontmoetingsgroepen voor Suryoye- , Turks en Arabisch sprekende ouderen. Voor iedereen is het belangrijk om mensen te ontmoeten die jou verstaan en begrijpen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor oudere mensen. En dat is nóg belangrijker wanneer je niet in Nederland geboren bent en een andere taal spreekt en een andere culturele achtergrond hebt.In de groepen communiceren de aanwezigen in hun moedertaal. Dit geldt óók voor de begeleiding. De groepen komen elke week op een vast moment bij elkaar.  Er zijn diverse AVEM-ontmoetingsgroepen verspreid over Hengelo. Kijk in de folder voor een overzicht. Er is dus altijd wel een groep in de buurt! De kosten voor deelname aan een groep bedragen € 1,00 per keer, inclusief een kop koffie of thee.
   
 • Ontmoetingscafé ASS: Iedere eerste donderdag van de maand organiseren wij in Wijkcentrum de Hengelose Es een gezellige avond. De avonden zijn bedoeld om contacten te kunnen leggen, ervaringen te delen of te ontspannen middels een leuke en gezellige activiteit. De avonden zijn aangepast op de beperkingen, welke autisme met zich mee kan brengen en we hopen hiermee met elkaar de verbinding en ervaringen te delen. Partner en/of mantelzorgers zijn ook hartelijk welkom bij het ontmoetingscafé. Locatie: Wijkcentrum de Hengelose Es Uitslagweg 47 te Hengelo. Kosten zijn 2,50 per avond. Dit is inclusief koffie en thee.
   
 • Mantelzorgcafé: Het MantelzorgCafé biedt iedere maand de gelegenheid om met andere mantelzorgers in contact te komen. Het is even een adempauze. Het MantelzorgCafé Hengelo is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde. Je ben ‘er even uit’, met de wetenschap dat de verzorgde door vrijwilligers aangenaam wordt opgevangen. Tijdens het MantelzorgCafé is altijd een mantelzorgconsulent van Wijkracht aanwezig. De bijeenkomsten zorgen voor herkenning en erkenning van de (vaak) intensieve taak van mantelzorgers. Je deelt ervaringen en bent even los van je zorgtaken. Naast ontmoeting en ontspanning praten we je bij over de nieuwe ontwikkelingen en voorzieningen. Het MantelzorgCafé is iedere eerste woensdag van de maand en begint om 10.30 uur met een kop koffie of thee. De bijeenkomsten duren tot 12.30 uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.
   
 • Mammacafé: Het Mammacafé in Hengelo is een gezellige plek waar je andere (a.s) ouders kunt ontmoeten. Je kunt er ervaringen uitwisselen en je kindje kan fijn spelen. Heb je vragen over bijvoorbeeld de voeding, verzorging of je rol als ouder? dan is er altijd een deskundige aanwezig die je informatie kan geven. En natuurlijk zijn er de adviezen van andere ouders, misschien heb jij wel die goede tip! Wanneer: elke woensdagochtend van 10.00 -11.30 uur. Waar: bibliotheek op de 1e verdieping bij de jeugdafdeling. Elke eerste woendag van de maand is er een themabijeenkomst en regelmatig schuift er een speciale gast aan. Waar: Bibliotheek Beursstraat 34 Hengelo; De toegang is gratis, je betaalt alleen voor koffie, thee of andere consumpties. Je kunt vrijblijvend binnenlopen en je wordt altijd ontvangen door een gastvrouw. Het Mammacafé Hengelo is ook te volgen op Facebook www.Facebook.com/mammacafeHengelo. Het Mammacafé wordt georganiseerd door een groep actieve ouders, Humanitas-Homestart en Loes.
   
 • Bij Mozart
  Bij Mozart ben je van harte welkom voor een kop koffie, een fijn gesprek of een leuke activiteit. Bij Mozart is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Je kunt langskomen wanneer je tijd en zin hebt. Heb je behoefte aan sociaal contact, wil je meedoen aan een activiteit (koken, bakken, creatief of sportief) of wil je gewoon even van je af praten? Het kan allemaal. Misschien wil je vrijwilligerswerk doen Bij Mozart, ook dat kan! Bij Mozart werken professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers die jou helpen bij het vinden wat je nodig hebt. De beroepskrachten zijn werkzaam in de zorg en het sociaal domein. Onze ervaringsdeskundigen weten hoe het is om bijvoorbeeld een moeilijke tijd door te komen en delen die ervaringen en hoe zij hiermee om zijn gegaan graag met jou. Je vindt ons aan de Mozartlaan 161. Elke maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 12:00 uur zijn we geopend. Volg Bij Mozart op Facebook.

   

 • Alzheimercafé: een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en familie/belangstellenden. We delen ervaringen, geven informatie en tips. Telkens staat er een ander thema centraal. Het Alzheimer Cafe Hengelo is iedere laatste dinsdag van de maand in het Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat 62 7558 CP. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.15 uur. Bekijk hier onze flyer. 
   
 • Ontmoeten op zondag: een initiatief van Wijkracht en bedoeld voor alleenstaanden. Voor veel alleenstaanden voelt de zondag als een lange, eenzame dag. Om de stilte die dag te doorbreken zijn zij van harte welkom om vrijblijvend langs te komen. Het ontmoetingsmoment is wekelijks tussen 11.00 – 13.00 uur in Paviljoen De Ontmoeting, Prins Bernhardplantsoen 1 in Hengelo. uur andere alleenstaanden ontmoeten voor een kop koffie/thee. De ervaring laat zien dat verschillende bezoekers gedeelde interesses ontdekken en er samen op uit gaan op die zondag. Zo bezoeken sommigen samen een evenement, gaan ze wandelen of bezoeken ze een museum. In de zomermaanden vindt deze activiteit plaats bij Paviljoen De Ontmoeting en in de wintermaanden in de Green Room. 
 • Vriendenkringen; nieuwe mensen ontmoeten, bevriend raken; het lijkt misschien vanzelfsprekend. Toch is het voor lang niet iedereen zo eenvoudig als het klinkt. Daarom zijn er de vriendenkringen! Iedereen die moeite heeft met het vinden en aangaan van vriendschappen kan zich aansluiten bij een vriendenkring. Een vriendenkring bestaat uit maximaal vijf personen. Deze groep komt regelmatig bij elkaar. Bijvoorbeeld één keer per maand. Deze vriendenkring krijgt ondersteuning van een vrijwilliger. Samen met de vrijwilliger spreek je met de groep af wat je de volgende keer gaat doen. Wil je samen koken, naar de film, gezellig bij iemand thuis spelletjes doen of wandelen; dat bepaal je samen. De kosten voor een activiteit betaal je zelf. Je komt zelfstandig naar de afspraken en je doet actief mee.

 • Vrouwengroep Hengelose Es; Wil je graag met andere vrouwen in gesprek gaan? Praten over zaken die je bezighouden; over de opvoeding, de actualiteit, over gezond leven en nog veel meer. Kom dan naar de Vrouwengroep de Hengelose Es! Iedere maandagochtend van 10.30 - 12.00 uur in Wijkcentrum de Hengelose Es. De gespreksonderwerpen bepalen de aanwezige vrouwen zelf. We praten dan ook over verschillende onderwerpen. Door informatie en ervaringen uit te wisselen, ondersteunen we elkaar. Daarnaast inspireren we elkaar en bieden we steun waar gewenst.

  Themabijeenkomsten
  Regelmatig organiseren we themabijeenkomsten. Een specifiek onderwerp staat dan centraal. Denk aan thema’s zoals:
  • Opvoeden (een keer per maand komt er een medewerker van Loes team opvoedingsondersteuning.)
  • Opkomen voor je zelf
  • In balans zijn
  • Voeding
  • Financiën

  Diversiteit
  Ben je het praten een beetje zat? Geen punt. We gaan soms ook samen koken of creatief aan de slag. Hierbij zijn ook je eigen ideeën van harte welkom.

  Meedoen
  Heb jij behoefte aan mooie gesprekken met andere vrouwen? Kom dan naar de vrouwengroep de Hengelose Es. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je bent ook niet verplicht om iedere maandag te komen. Heb je kinderen, maar geen oppas? Geen probleem. Er is namelijk kinderopvang aanwezig.

  Wie, wat en waar
  Iedere maandagochtend van 10.30 - 12.00 uur in Wijkcentrum de Hengelose Es, Uitslagsweg 47 in Hengelo

Voor meer informatie over een van de groepsactiviteiten bel met 088 945 57 22 of stuur een bericht naar ons. 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...