Team Jeugd & Gezin

In het team Jeugd & Gezin zitten verschillende professionals met kennis en ervaring over kinderen, jongeren en opvoeden. De sociaal werkers in dit team weten waar kinderen, jongeren en ouders tegenaan lopen tijdens het opgroeien. Op school of thuis kunnen situaties ontstaan die invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen; een overlijden, pesterijen, een scheiding, ziekte van een gezinslid. Onze sociaal werkers ondersteunen de kinderen, jongeren en ook leerkrachten en ouders wanneer dit nodig is. De ondersteuning richt zich op het kind en zijn/haar ontwikkeling. Wanneer nodig zoeken we contact met andere organisaties en instanties. Onze professionals zijn daar waar de jeugd en ouders zijn. Zo zijn ze op voortgezet onderwijs scholen, in buurt- en wijkcentra, bij sportverenigingen en natuurlijk gewoon 'op straat'. 

Het team Jeugd & Gezin ondersteunt met informatie, advies, trainingen en gesprekken. Denk aan ondersteuning na een overlijden of echtscheiding of ondersteuning bij pestgedrag. Ook biedt Wijkracht trainingen aan op bijvoorbeeld het gebied van sociale vaardigheden. De ondersteuning biedt Wijkracht individueel, maar ook in groepen. Samen ergens over praten of samen ergens aan werken, is voor kinderen en jongeren vaak prettig. 

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...