Beweegmakelaar en -coach

In Hengelo heeft Wijkracht een beweegmakelaar en een beweegcoach.

De Beweegmakelaar

De beweegmakelaar heeft een coördinerende, verbindende en regisserende rol en houdt zich bezig met gezonde leefstijl (samenwerkings) programma’s van Wijkracht en werkt samen met de gemeente, sportverenigingen en sportorganisaties aan een gezonde leefstijl voor inwoners.

De beweegcoach

Iedereen weet het wel maar het is niet altijd makkelijk om de stap te zetten. Wil je graag bewegen of meer bewegen maar weet je niet zo goed hoe? Of vind je het lastig een passende sport te vinden?
De beweegcoach van Wijkracht helpt je graag op weg.

In het kort 

  • Wij richten ons voornamelijk op de inwoners uit de wijk, spelen in op vragen, signalen en behoeften en zetten deze om in concrete acties. Daarnaast ondersteunen wij collega's waar nodig. Ook houden wij ons bezig met netwerken, ondersteuning en zijn we aanwezig op de hoofdlocaties in de wijk.  
  • We richten ons vooral op de voorbereiding en uitvoering van een aantal specifieke (gezonde leefstijl) projecten. Daarnaast geven wij (waar gewenst/nodig) ook voorlichting over het algemene beweegaanbod in Hengelo. De voorlichtingen geven wij aan diverse doelgroepen en op verschillende locaties.  
  • We zijn aanwezig op verschillende locaties in de wijken. Hier kunnen inwoners terecht met vragen op het gebied van sporten, bewegen en gezonde leefstijl. Verder organiseren we laagdrempelige beweegactiviteiten verspreid over Hengelo. 

Interesse?

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig? Je kunt altijd contact met ons opnemen door ons te bellen of mailen: 088 945 57 22 of Beweegcoach@wijkracht.nl

Liever onder het genot van een kop koffie een persoonlijk gesprek? Of vrijblijvend deelnemen aan onze beweegactiviteit?
Je bent van harte welkom op onze locatie aan de Mozartlaan 161.
Onze beweegcoach is daar elke donderdag te vinden van 10.00 tot 12.00 uur.

Al onze activiteiten en cursussen op een rijtje

Wil je weten wat we allemaal doen? Bekijk hier ons overzicht wat we bieden, Er zit vast iets voor jou tussen. 

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...