Beweegmakelaar

De beweegmakelaar zorgt ervoor dat meer mensen, jong en oud, in de buurt kunnen sporten en bewegen.

In Hengelo is een beweegmakelaar die sport- en beweegaanbod organiseert (samen met anderen) in de buurt en verbinding maakt tussen sport/beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Ik wil graag bewegen!
De beweegmakelaar ondersteunt inwoners die een duwtje in de rug kunnen gebruiken naar een sport- of beweegactiviteit. Er is individueel contact mogelijk, van eenmalig advies tot langdurige ondersteuning.

Bijvoorbeeld wanneer je:

  • letterlijk en figuurlijk de weg in Hengelo niet goed kent en niet weet welke beweeg- en sportmogelijkheden er zijn
  • wilt ontdekken welke beweegactiviteit of beweegomgeving er bij je (lichamelijke of psychische mogelijkheden) past
  • er achter wilt komen welke sport je eigenlijk leuk vindt
  • het spannend vindt om zelfstandig op een groep of vereniging af te stappen
  • op zoek bent naar een sport- of beweegmaatje
  • financiële mogelijkheden wilt onderzoeken, om met een krap budget toch te kunnen bewegen of sporten
  • andere vragen hebt met betrekking tot sport en bewegen.

Wandelgroepen

In Hengelo zijn er ook verschillende wandelgroepen. Een wandelgroep loopt samen met een wandelvrijwilliger wandelroutes in Hengelo. Tijdens het wandelen houden we rekening met de verschillende looptempo’s, persoonlijke wensen en mogelijkheden. Hierdoor kan iedereen meedoen. Er zijn verschillende wandelgroepen in Hengelo. Vast ook een bij jou in de buurt.

Bekijk hier de flyer.

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...