Veiligheid

Veilig zelfstandig blijven wonen; dat kan gelukkig vaak wel. Het is soms wel nodig om aanpassingen in uw woning te doen of om er op een andere manier voor te zorgen dat u hulp krijgt wanneer u iets overkomt. Met aanpassingen in uw huis (traplift, douchestoel, etc.) en personenalarmering kunt u meestal goed in uw huis blijven wonen. Voor ondersteuning en de aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen in uw woning, kunt u bij het zorgloket van de gemeente Hengelo terecht. 

Wanneer familie, vrienden of buren regelmatig bij u komen en u ondersteunen bij (dagelijkse) klussen, kunt u meestal op een veilige en prettige manier zelfstandig blijven wonen. Toch kan het zijn dat er meer nodig is om u veilig te voelen. Bij Wijkracht Ouderen kunt u terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Samen kijken wij wat nodig en mogelijk is.

Voelt u zich onveilig, is er sprake van mishandeling of verwaarlozing? Dan kunt u ook bij Veilig Thuis Twente terecht. Dit geldt ook voor mensen die vermoeden dat er sprake is van ouderenmishandeling of verwaarlozing. Iedereen kan (anoniem) een melding doen. 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...