Cursussen en educatie

Uw hersenen blijven uitdagen of uw creativiteit blijven gebruiken? Dat kan op iedere leeftijd door het volgen van een cursus of training. Wijkracht ouderen biedt op verschillende thema's cursussen en trainingen aan. Denk aan geheugentrainingen en de glanscursussen. Sommige cursussen organiseren we zelf, vaak ook samen met anderen. Daarnaast zijn wij goed op de hoogte van het aanbod dat anderen bieden. Op de Wijkracht Academie website ziet u ook een groot aanbod van trainingen en cursussen. 

Vaardigheden trainingen
Wij kennen in Hengelo verschillende trainingen die erop gericht zijn om vaardigheden te trainen. Denk aan de geheugentraingen, maar ook aan de computertrainingen die de bibliotheek Hengelo biedt. Ook het ROC biedt cursussen bijvoorbeeld om de Engelse taal te leren. Ook de volksuniversiteit en HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) bieden in het hele land academische cursussen, collegereeksen en excursies. 

Studiekringen
Een andere mogelijkheid is om lid te worden van een studiekring. Een studiekring is bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar die het prettig vinden om samen met leeftijdgenoten uit te zoeken hoe bepaalde zaken in elkaar zitten. Meningen aan elkaar te toetsen, te leren van anderen, samen op excursie gaan. De leden van de studiekring bepalen met elkaar welke onderwerpen gekozen worden. Deze zijn heel divers. Meer weten over de studiekringen in Hengelo? Neem contact met ons op. 

Creatief
Voor kunstzinnige vorming kunt u terecht bij Oyfo. Er is een uitgebreid cursusaanbod van creatieve activiteiten. U kunt aan alle cursussen deelnemen. Voor ouderen zijn ook aparte cursussen: tekenen / schilderen, keramiek en fotografie. Meer informatie op de website van Oyfo. 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...