Verlies en rouw

Het overlijden van een partner is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen in ons leven. Praten met mensen die uit eigen ervaring weten wat het is een partner te verliezen, kan dan een belangrijke aanvulling zijn op de ondersteuning vanuit uw eigen omgeving.

Bezoekdienst weduwen / weduwnaars
De bezoekdienst is er voor iedere weduwe of weduwnaar in Hengelo van 45 jaar en ouder. De bezoekdienst ondersteunt weduwen en weduwnaars in hun rouwproces. Een vrijwilliger, zelf weduwe of weduwnaar, komt een à twee keer per maand bij u op bezoek. Samen praat u over uw verlies en wat u als gevolg daarvan doormaakt. In principe komt de vrijwilliger maximaal tien keer bij u op bezoek. De bezoekdienst is gratis.
 

Hoe werkt de bezoekdienst?
U kunt telefonisch contact opnemen met de coördinator van de bezoekdienst. Deze maakt een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek besluit u zelf of de bezoekdienst iets voor u is. Wij zorgen dan voor een vrijwilliger, met wie u verdere afspraken maakt.

De vrijwilligers
De vrijwilligers zijn 55 jaar of ouder en zijn zelf weduwe of weduwnaar. Hun verlies heeft inmiddels een plaats gekregen in hun leven. Uit eigen ervaring weten zij wat het is om een partner te verliezen. Daarnaast hebben zij een cursus ‘rouwbegeleiding’ gevolgd.

Meer weten of aanmelden?
U kunt contact opnemen met het Zorgloket: 074 245 91 31 of mail naar info@wijkracht.nl of via het aanmeldformulier via de Wijkracht Academiue

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...