Team Volwassenen

Het gebeurt ons allemaal weleens dat het even wat minder goed gaat; met jezelf, in het gezin, met de buren, op het werk, op school of met instanties. Vaak lukt het je deze problemen op te lossen; alleen of met hulp van familie of vrienden. Maar soms lukt dat niet. Maatschappelijk werk helpt mensen dan verder. Je kunt er je verhaal delen en krijgt informatie en advies. Bij persoonlijke problemen geven wij je begeleiding. Ook bemiddelen we naar andere instanties of betrokkenen.

Waarvoor kun je bij ons terecht?
Er zijn heel veel vragen en onderwerpen waarmee je voor ondersteuning terecht kunt bij het Wijkteam. Onze medewerkers bieden bijvoorbeeld hulp op het gebied van:
•    Relaties met partner, ouders, kinderen
•    Gedrag van kinderen op school, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf
•    Seksuele geaardheid
•    Gevoel van eenzaamheid, stress, nervositeit
•    Zelfvertrouwen en identiteit
•    Verwerking van rouw, echtscheiding, ziekte
•    Ouder worden, invaliditeit
•    Verwerking van geweld of andere situaties
•    Werk, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid
•    Administratie, financiën en schulden

 

Je kunt rekenen op vertrouwelijke hulp van medewerkers die zijn opgeleid om mensen tijdelijk te ondersteunen en op weg te helpen. De Wijkracht medewerker bekijkt samen met jou hoe je het beste geholpen kunt worden.

Voor wie?
De ondersteuningv van het Wijkteam  is voor iedereen. Je kunt jezelf aanmelden, maar de huisarts of iemand anders kan je ook doorverwijzen. De ondersteuning is gratis.

Persoonlijk gesprek
In een eerste gesprek stelt de sociaal werker verschillende vragen en vertel jij jouw verhaal en stel jij jouw vragen. Op die manier ontstaat er een duidelijk beeld van jouw persoonlijke situatie. Als het lukt geeft de sociaal werker je direct advies. Soms volgen er meerdere gesprekken. Is er meer specialistische hulp nodig, dan verwijzen wij je naar de juiste deskundige. 

Afspraak maken
Je kunt je aanmelden bij Wijkracht door het contactformulier in te vullen, te mailen of bellen.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...