Bezoekdiensten

Verschillende vrijwilligers zijn inzetbaar om ouderen regelmatig te bezoeken of op een andere manier contact te onderhouden (telefonisch). Heeft u behoefte aan iemand waarmee u iets onderneemt of gewoon om even te kletsen? Wij vertellen u graag wat er mogelijk is en zoeken samen met u naar een geschikte vrijwilliger. 

In de regio Hengelo zijn ruim 180 vrijwilligers actief die mensen bezoeken. Vrijwilligers van De Zonnebloem bezoeken langdurig zieken, lichamelijk gehandicapten en aan huis gebonden ouderen. Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Hengelo organiseert een aantal activiteiten zoals dagtochten, begeleid winkelen, ontspanningsmiddagen, aangepaste vakanties, spelletjesmiddagen en huisbezoeken.

Vrijwilligers vanuit diverse kerken en vrijwilligers verbonden aan de Hulpdienst Hengelo (onderdeel van Wijkracht) en aan Wijkracht Ouderen bezoeken ook mensen wanneer zij daar behoefte aan hebben. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag op weg. 

 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...