Begeleiding nieuwkomers

Voor nieuwkomers in Nederland biedt Wijkracht in samenwerking met de gemeente Hengelo maatschappelijke begeleiding onder de naam Menthol. Menthol biedt maatschappelijke begeleiding aan asielgerechtigde nieuwkomers in Hengelo. Dit begint met de eerste huisvesting en inrichting van de woning. Hierop volgt de aanmelding bij verschillende instanties op het gebied van werk en inkomen, verzekeringen, inburgering en energievoorzieningen. Na deze periode stimuleren we de nieuwkomer om zo snel mogelijk mee te doen in de Nederlandse samenleving. Het beheersen van de Nederlandse taal en begrip voor onze normen, waarden, gewoonten en cultuur dragen bij aan hun welzijn. Onze professionals en vrijwilligers begeleiden nieuwkomers hierbij.

Vrijwilligers
Voor de individuele begeleiding van nieuwkomers krijgt Menthol ondersteuning van vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij:

  • Huisbezoeken afleggen
  • Doornemen en uitleg geven over ontvangen brieven
  • Meegaan naar afspraken met instanties
  • Wegwijs maken in de omgeving
  • Adviseren over schoolkeuzes en tijdsbesteding

Menthol maakt ook gebruik van vrijwillige tolken bij de spreekuren en afspraken.

Spreekuren
Menthol biedt twee dagen in de week spreekuren aan waar nieuwkomers terecht kunnen met hun vragen. Professionals en vrijwilligers zijn dan aanwezig om de vragen te beantwoorden.

Onze spreekuren (in coronatijd werken wij alleen op afspraak):
Maandag: 9.00 -12.00 uur
Woensdag: 9.00 -12.00 uur

Menthol is gehuisvest aan de Johannaweg 26 in Hengelo.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...