Jonge mantelzorgondersteuning

Ongeveer 6% van de kinderen en jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Het gaat om kinderen en jongeren met een ziek familielid. Dit kan een vader, moeder, broer of zus zijn. Maar het kan ook gaan om een oma, tante of ander familielid in de buurt waar zorgen om zijn. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een ernstige verslaving. 

Kinderen en jongeren helpen thuis vaak mee om de boel draaiende te houden en dat gaat niet altijd zonder (kop)zorgen! In Hengelo biedt Wijkracht informatie, advies, ondersteuning én activiteiten voor jonge mantelzorgers. In Hengelo zijn sociaal werkers van ons aanwezig op scholen, in wijkcentra en gewoon op straat. Op die manier zijn we in de buurt en makkelijk bereikbaar. We bieden samen met het jongerwerk Skillz ondersteuning aan jonge mantelzorgers.

 

Heb jij een ziek familielid waar jij je zorgen om maakt? Vind je het lastig of zwaar om continue rekening te houden met de ziekte van je vader, moeder, broer of zus? Praat erover met ons. Wij luisteren naar je en kijken wat jou kan helpen om het iets makkelijker voor je te maken. Ook zijn er mogelijkheden om samen met leeftijdsgenoten die in eenzelfde situatie zitten te praten. Zij kunnen jou helpen én jij hen vaak ook weer. Jullie begrijpen elkaar meestal snel en dat is wel fijn. 

Je kunt ons een mail sturen of bellen: jmz@wijkracht.nl of  088 945 57 22/ 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...