Wij Samen Hengelo

Met het project 'Wij Samen Hengelo' werkt Wijkracht samen met de gemeente Hengelo (Zorgloket), inwoners, ondernemers, vrijwilligers en professionals aan meer welzijn voor iedereen. Vanaf oktober 2021 richt Wij Samen Hengelo zich op het signaleren, voorkomen én verminderen van eenzaamheid onder Hengeloërs. 

Van jong tot oud; iedereen kan zich eenzaam voelen. In Hengelo zijn er verschillende activiteiten, ontmoetingsmogelijkheden en vormen van ondersteuning om eenzaamheid te verminderen en te voorkomen. 

In Hengelo zijn er veel (groeps)activiteiten die Wijkracht samen met verschillende partners en bewoners uitvoert. De vele initatieven breiden wij vanaf oktober 2021 uit door actief de samenwerking te zoeken met ondernemers. Ook zij zijn belangrijke partners bij het signaleren en herkennen van eenzaamheid. Wij slaan samen de handen ineen om eenzaamheid te signaleren, verminderen en bespreekbaar te maken. Hierbij ondersteunen wij ondernemers met tips en tools. 

Met Wij Samen Hengelo willen we inwoners, vrijwilligers en ondernemers informeren en activeren om het thema bespreekbaar te maken. En, wij stimuleren ze om waar mogelijk zelf actie te ondernemen om eenzaamheid tegen te gaan. Wij Samen Hengelo gaat actief op zoek naar initatieven waarbij mensen samen dingen ondernemen. Ook voorzien wij mensen van informatie over het thema eenzaamheid. Wat is het, hoe herken je het en hoe ga je het gesprek met iemand hierover aan. 

Ondernemers/winkeliers ontvangen informatie en kunnen zich aansluiten bij Wij Samen Hengelo. Met vrolijke ansichtkaarten verwijzen we inwoners naar Wijkracht. Wij weten wat er in Hengelo te doen is en bieden ondersteuning waar nodig. 

Is er een activiteit bij jullie in de buurt en wil je deze vermeld zien in onze agenda? Geef de activiteit (soort activiteit, datum, dag, tijdstip, locatie, kosten en eventuele bijzonderheden) dan aan ons door: communicatie@wijkracht.nl

Wij Samen Hengelo! Dat is de kracht van Wijkracht! 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...