JMZ

Jonge mantelzorgondersteuning

Ongeveer 20% van de kinderen en jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren, die zich regelmatig zorgen maken om, soms zorg moeten missen en/of belast zijn met zorgtaken voor een ouder, broer of zus met:

  • een lichamelijke chronische ziekte;
  • Een verstandelijke of lichamelijke beperking; 
  • chronische psychische klachten;
  • een alcohol-, drugs-, of andere verslaving

Deze kinderen en jongeren helpen thuis vaak mee om de boel draaiende te houden en dat gaat niet altijd zonder (kop)zorgen! In Hengelo biedt Wijkracht informatie, advies, ondersteuning én activiteiten voor deze kinderen en jongeren. In Hengelo zijn sociaal werkers aanwezig op scholen, in wijkcentra en gewoon op straat. Op die manier zijn we in de buurt en makkelijk bereikbaar. We bieden samen met het jongerwerk Skillz ondersteuning aan kinderen en jongeren.

Heb jij een ziek familielid waar jij je zorgen om maakt? Vind je het lastig of zwaar om continue rekening te houden met de ziekte van je vader, moeder, broer of zus? Praat erover met ons. Wij luisteren naar je en kijken wat jou kan helpen om het iets makkelijker voor je te maken. Ook zijn er mogelijkheden om samen met leeftijdsgenoten die in eenzelfde situatie zitten te praten. Zij kunnen jou helpen én jij hen vaak ook weer. Jullie begrijpen elkaar meestal snel en dat is wel fijn. 

Je kunt ons een mail sturen of bellen: jmz@wijkracht.nl of  088 945 57 22

Wijkracht is aangesloten bij MantelzorgNL; de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die voor een naaste zorgt.

JMZ duo

Onder de naam JMZ duo koppelen we jonge mantelzorgers aan een jongere. Deze jongere is tussen de 16 en 26 jaar en vindt het leuk om tijd door te brengen met een andere jongere. Deze maatjes gaan iedere week samen iets ondernemen. Wat dat 'iets' is, bepalen ze samen. Het kan een leuke, ontspannende activiteit zijn of een activiteit die bijdraagt aan een doel dat de jonge mantelzorger heeft gesteld. Denk dan aan het leggen van sociale contacten bijvoorbeeld. 

Wijkracht JMZ ondersteunt de maatjes. Wil jij maatje worden of weet je iemand die dit graag wil? Bekijk hier de vacature en laat van je horen! Wij gaan graag met je in gesprek. 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig is. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...