Wij Samen Hengelo

Met het project 'Wij Samen Hengelo' werkt Wijkracht samen met de gemeente Hengelo (Zorgloket), inwoners, ondernemers, vrijwilligers en professionals aan meer welzijn voor iedereen. Vanaf oktober 2021 richt Wij Samen Hengelo zich op het signaleren, voorkomen én verminderen van eenzaamheid onder Hengeloërs. 

Eenzaamheid
Van jong tot oud; iedereen kan zich eenzaam voelen. In Hengelo zijn er verschillende activiteiten, ontmoetingsmogelijkheden en vormen van ondersteuning om eenzaamheid te verminderen en te voorkomen. 

Oorzaken
Eenzaamheid kan om verschillende redenen ontstaan. Armoede, de Nederlandse taal niet vaardig zijn, nieuw zijn in de stad, verlies van een dierbare, pesterijen op het werk, lichamelijke problemen; het kan eenzame gevoelens tot gevolg hebben. Wijkracht zet zich in om iedereen op een eigen manier mee te laten doen in de samenleving. Dat doen wij samen met de gemeente Hengelo, verschillende vrijwiligersorganisaties, winkeliers, ondernemers, zorginstanties en met de inzet van onze eigen professionals en vrijwilligers.

Informatie, advies en activiteiten
Met informatie, advies en activiteiten zorgen wij dat mensen meedoen en meetellen. De professionals van Wijkracht bieden informatie over het herkennen van eenzaamheid, geven advies in hoe hiermee om te gaan en wij bieden activiteiten aan. In Hengelo zijn er veel (groeps)activiteiten die Wijkracht samen met verschillende partners en bewoners uitvoert.

Ambassadeurs Wij Samen

 

Ondernemers
De bestaande initatieven breiden wij uit door actief de samenwerking te zoeken met ondernemers en winkeliers in Hengelo. Ook zij zijn belangrijke partners bij het signaleren en herkennen van eenzaamheid. Wij slaan samen de handen ineen om eenzaamheid te signaleren, verminderen en bespreekbaar te maken. Hierbij ondersteunen wij ondernemers met tips en tools.

Informatiepakket
Ben je ondernemer/winkelier en wil je ons informatiepakket ontvangen? Neem contact met ons op. Het pakket bestaat uit signaleringskaarten, ansichtkaarten en een raamsticker. Samen eenzaamheid tegen gaan; met dit informatiepakket verbind je je hieraan en toon je je maatschappelijke betrokkenheid. Je medewerkers vaardiger maken in het herkennen van eenzaamheid? Onze professionals kunnen een workshop op maat geven. 

Met Wij Samen Hengelo willen we inwoners, vrijwilligers en ondernemers informeren en activeren om het thema bespreekbaar te maken. En, wij stimuleren ze om waar mogelijk zelf actie te ondernemen om eenzaamheid tegen te gaan. 

Activiteiten melden
Is er een activiteit bij jullie in de buurt en wil je deze vermeld zien in onze agenda? Geef de activiteit (soort activiteit, datum, dag, tijdstip, locatie, kosten en eventuele bijzonderheden) dan aan ons door: communicatie@wijkracht.nl

Wij Samen Hengelo! Dat is de kracht van Wijkracht! 

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig is. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...